Megtiltanák a dohányzást és az alkoholfogyasztást a játéktermekben

2011. május 8. - 13:00 | Belföld
A KDH három képviselője ismét a parlament elé terjeszti a szerencsejátékokról szóló törvény kapcsán módosító javaslatát, melynek célja a játékautomaták korlátozása.

Javasolják, hogy egy játékterem nyitásához egy településen vagy városrészben a helyi önkormányzat beleegyezésére legyen szükség. Jana Žitňanská, a törvény egyik előterjesztője közölte, hogy eszerint nyerőgépeket és videojátékokat is csak játéktermekben üzemeltethetnének. Az eredeti javaslatból kivették azt a rendelkezést, miszerint egy üzemeltető csak egyetlen játéktermet tarthat fenn egy adott községben vagy városrészben.

A javaslat szerint egy játékteremben legfeljebb száz hely lenne megengedett játékautomatákra vagy erre alkalmas technikai berendezésekre. A játékteremben ugyanakkor tiltott lenne a dohányzás és az alkoholfogyasztás.

Bevezetnék, hogy két játék között az eddigi három helyett négy másodpercnyi idő legyen, mivel közlésük szerint a nagyobb időbeli távolság csökkenti a szükségszerű játékot, ami a játékszenvedély kialakulásához vezethet. Emellett bevezetnék, hogy a nyeremény kifizetésétől számítva 15 másodperc idő teljen el, míg a játékos új játékot kezdhet, az előbbihez hasonló indokkal.

A törvényjavaslat ugyanakkor nem érinti az internetes szerencsejátékokat, amelyek szabályozását a pénzügyminisztérium készül módosítani szeptemberben.

SITA/para