Sulík: Fico hiába toporzékol, Radičová marad

2011. május 20. - 15:44 | Belföld
Richard Sulík (SaS) házelnök szerint hiábavaló Robert Fico igyekezete, ugyanis véleménye szerint a parlament nem fogja támogatni az Iveta Radičová elleni bizalmatlansági indítványt, amit a Smer-SD tervez a kormányfő ellen benyújtani.

"Természetesen ez nem megy át. Iveta Radičovával kezdtük a kormányzást, vele is fogjuk befejezni. Fico hiába toporzékol. A legerősebb ellenzéki párt vezetőjétől több komolyságot vártam" - jelentette ki Sulík.

Szerinte Fico egy elkényeztetett gyerekként viselkedik, akinek semmi sem jó. "A leváltásomról sikoltozik, mert be akartam tartani a tárgyalási rendet..." - hangsúlyozta annak kapcsán, hogy a Smer őt is szeretné leváltani, amiért három javaslatukat kivett a parlamenti programból, mert azok esetében az előző megvitatásuktól számítva még nem telt el a törvényes hat hónap.

Sulík azt is elmondta, hogy felkínálták a Smer-nek, hogy ha javasolják, kiveszik a programból az árszabályozó hivatalról (ÚRSO) szóló törvény tervezett módosítását is. Sulík nehezményezte, hogy ahelyett, hogy a Smer döntene, inkább a sajtó előtt riogat. Sulík figyelmeztetett, hogy Jozef Holjenčík, az ÚRSO vezetője a regulációs tanácsot is vezeti, egyszersmind a "szlovák energetika Harabinjának" nevezte. "Ezen szeretnénk változtatni, ugyanis x ember keres azon, hogy a szlovákoknál a legmagasabbak az árak" - fejtette ki Sulík.

SITA/para