Megszűnik az SNS-frakció, Belousovová és Pučík kilépett és új pártot alapít

2011. május 24. - 13:30 | Belföld

Hét tagja marad az SNS parlamenti frakciójának, miután Anna Belousovová és Rudolf Pučík ma bejelentette, hogy kilép.

A parlamenti klub létrehozásához és fenntartásához nyolc tag szükségeltetik, ezért valószínűsíthetően megszűnik a Szlovák Nemzeti Párt frakciója.

Belousovová azzal indokolta kilépésüket, hogy új pártot fognak alapítani, és egyébként is csak formálisan voltak tagjai a klubnak, mivel ő személy szerint sosem kapott meghívót az üléseikre, Pučík pedig csak elvétve. Belousovová kijelentette, hogy a parlamenti emberi jogi bizottságának elnöki posztjáról nem mond le. Hozzátette, hogy az SNS párt neki is köszönheti, hogy a parlamentben van.

Pučík kiemelte, hogy bár őt nem zárták ki a pártból, mint Belousovovát, de új pártot kíván vele alapítani. A párt nevét hét végéig teszik közzé.

Ján Slota, az SNS elnöke, várta már a bejelentést. “Szeretnénk a képviselő úrnak és asszonynak – ha a nadrágot mindketten viselik is – sok sikert kívánni a politikában, a szlovák nemzet érdekében. Vége van. Nekünk a kisebbségi nyelvtörvény a fontos, többet ezzel nem foglalkozunk. Nem történt semmi” - jelentette ki. “Nem félünk semmitől, csak magyar terjeszkedéstől” - tette hozzá.

SITA/para