Az SaS nem támogatná a játéktermek korlátozását

2011. május 30. - 14:02 | Belföld
Valószínűleg még második olvasatba sem juthet a szerencsejátékokról szóló törvény KDH által tervezett módosítása, mivel azt az SaS nem támogatja.

Jaroslav Suja (SaS) jelezte, hogy vélhetően több párttársa tartózkodni fog, mások pedig a módosítás ellen szavazni, vele együtt. Úgy véli, hogy korrupcióra ad lehetőséget egy olyan helyzet, amilyen a törvénymódosítás által előállna. Azt követően ugyanis játéktermeken kívül nem üzemeltethetnének játékautomatákat, emellett olyan jogszabály is életbe lépne, hogy egy játékterem megalapításához az illetékes önkormányzat beleegyezése is szükséges. További fenntartásaikat is közölték a KDH-val.

A KDH szeretné törvénybe foglalni, hogy a játékterem üzemeltetőjének el kell utasítania olyan személy belépését a játékterembe, aki patologikus játékszenvedélyt diagnosztizáltak, valamint azt is, hogy növekedjen az idő az egyes lejátszott játékok között. A KDH szeretné elérni azt is, hogy a játéktermekben ne lehessen dohányozni, illetve alkoholt fogyasztani.

A törvénymódosító javaslatot eredetileg a márciusi plénumra terjesztették volna be, akkor azonban visszavonták, és változást eszközöltek benne. Az elkövetkezendő napokban szavazhat róla a parlament,

SITA/para