Bugár nem lát benne problémát, hogy az OKS is részt vegyen a Koalíciós Tanácson

2011. június 13. - 17:15 | Belföld
Bugár Béla, a Híd elnöke nem lát benne problémát, hogy a Híd delegáció tagjaiként az OKS képviselői is részt vehessenek a Koalíciós Tanács ülésein.

Bugár újságírók előtt úgy fogalmazott, az OKS képviselőinek részvétele hozzásegítheti őket, hogy nagyobb felelősséggel vegyenek részt a koalíció döntéseiben.

Az OKS részvételi szándékával reagált a Híd szerződéstervezetére, melyben a jövőbeni együttműködést szabályoznák. Ezt a dokumentumot április végén nyújtotta át a Híd az OKS-nek. A szerződéstervezet szerint az OKS képviselői csak akkor vehetnének részt a Koalíciós Tanács egyeztetésein, ha az adott témával kapcsolatban más álláspontot képviselnek, mint a Híd frakciója.

Peter Zajac, az OKS elnöke nem tartja megfelelőnek a tanács ülésein való korlátozott részvételt, pártja a tanács rendes tagja szeretne lenni - ezáltal minden ülésen megjelenhetnének. 

Az OKS azt is kéri, ogy a két párt arányosan osztozzon meg azon a pénzen, amit a Híd a választási részvételéért kap az állami költségvetésből. A Híd ugyanis minden olyan képviselő után pénzt kap, aki a listájáról jutott be a parlamentbe.

SITA/para