PARAANKÉT: Magyar nyelvű feliratokat akar látni környezetében a többség!

2011. június 29. - 11:08 | Belföld
A Paraméter vonatkozó ankétjában résztvevők elsöprő többsége, 81 százaléka (977 szavazat) nehezményezi, ha magyarlakta településeken hiányoznak vagy kisebbek a szlováknál a magyar nyelvű feliratok.

Az ankétba 1 199 Paraméter-olvasó kapcsolódott be a következő kérdésre válaszolva: Nehezményezed, ha magyarlakta településeken hiányoznak vagy kisebbek a szlováknál a magyar nyelvű feliratok?
A kérdésre a résztvevők 81 százaléka (977 szavazat) adott igenlő választ, vagyis nehezményezik, ha magyarlakta településeken hiányoznak vagy kisebbek a szlováknál a magyar nyelvű feliratok.

Mindössze 11 százalékos (132 szavazat) volt azoknak a válaszadóknak az aránya, akiknek nem számít milyen nyelvűek környezetükben a feliratok.

6 százaléknyi (74 szavazat) válaszadót egyáltalán nem érdekel a feliratokkal kapcsolatos problémakör, 1 százaléknyian (16 szavazat) pedig vagy nem akarták vagy képtelenek voltak megérteni a feltett kérdést.

Az ankétban összesen 1 199 Paraméter-olvasó vett részt. A felmérés eredményei ugyan nem számítanak reprezentatívnak, ám kétségkívül jelzésértékűek.

Köszönjük olvasóink aktivitását.

-para-