Végre sikerült nemzetközi elfogatóparancsot kiadni Karol Mello ellen

2011. július 15. - 15:43 | Belföld
A Legfőbb Ügyészség illetékes osztálya pénteken kézbesítette javaslatát a Nyitrai Járásbíróságra nemzetközi elfogatóparancs kiadására Karol Mello ellen.

Több héten keresztül hadakoztak a bíróságok, hogy kinek is kellene kiadni az elfogatóparancsot Mello ellen. A parancsot nem akarta kiadni a nagytapolcsányi, a nyitrai, sem a pozsonyi bíróság.

"Ez a bíróságok abszolút kudarca. A rendőrségnek több év múltán sikerült kézre kerítenie egy több gyilkossággal vádolt személyt, aki a bíróságok hibájából kerülhetett ismét szabadlábra, most pedig az elfogatóparancsot sem tudják kiadni ellene. Ez a bírói gyávaság megnyilvánulása" - jelentette ki korábban az ügy kapcsán Daniel Lipšic belügyminiszter. Feltette a kérdést, hogy vajon mire képesek a bírók, ha egy elfogatóparancsot nem tudnak kiadni. "Egy krumplitolvaj ellen mernék?" - kérdezte. 

Mellot több évnyi keresés után fogták el Lengyelországban, ám a szlovák bíróság hibájából szabadlábra kellett helyezni. A Dunahidason történt kettős gyilkossággal vádolják, emellett szeretnének vádat emelni ellene egy nagytapolcsányi gyilkosság ügyében is.

SITA/para