Ősszel megkezdődnek a kifizetések - ígéri Nagy József

2011. augusztus 4. - 14:50 | Belföld
Nagy József környezetvédelmi miniszter tisztában van azzal, hogy az önkormányzatok még nem kapták meg a jóváhagyott támogatásokat a környezetvédelmi alapból, és tudatosítja, hogy sürget az idő.

A környezetvédelmi minisztériumnak idén áprilisig kellett volna jóváhagyni az önkormányzatoknak szánt támogatásokat, ám a pénzügyminisztérium május 17-ig blokkolta a projekteket, ezért a zöld tárca csak ezt követően kezdhette meg a pályázatok kiértékelését.

"A sikeres pályázókkal augusztus végéig szerződést köt a minisztérium" - tájékoztatta a SITA hírügynökséget Beatrice Hudáková, a környezetvédelmi minisztérium szóvivője. Hudáková hozzátette, hogy késedelem annak köszönhető, hogy a pénzügyminisztérium a kormány utasítására átértékelte a környezetvédelmi alapokba befolyó pénzösszeget, ez a folyamat egészen május végéig elhúzódott, így csak ekkor tudták megkezdeni a pályázatok kiértékelését.

A környezetvédelmi alapból meríthető támogatások mielőbbi kifizetését a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) szorgalmazta. Jozef Dvonč, a társulás elnöke elmondta, hogy a kifizetések késlekedése miatt több beruházás és projekt veszélybe kerülhet, mivel a 2011-es évre szánt dotációt valószínűleg csak az ősz folyamán kapják meg az érintettek.

(parameter)