Nagy József: Tisztaság és rend legyen a dotációk körül!

2011. augusztus 17. - 11:54 | Belföld
Különféle kétes alakok járják „Envirofond-projektek“ névjegyzékével az utóbbi hetekben az érintett vállalkozókat, cégeket és önkormányzatokat hogy províziót kérjenek az ügyintézésért.

A tárcavezető, Nagy József (Híd) felháborodva nyilatkozta a vonatkozó hírek kapcsán, hogy nincs nehezebb dolog, mint védekezni a tudatos hazudozás, szélhámoskodás ellen. „Felszólítok hát minden polgármestert és vállalkozót, hogy ne dőljenek be a csalóknak és azonnal jelentsék az eseteket a rendőrségnek, az ügyészségnek, vagy névtelenül a minisztériumi korrupcióellenes ENVIROŠPIÓN honlapon vagy a 02/5956 8888 miniszteri telefonszámon. Ennyit tehetek, hogy tisztaság és rend legyen a dotációk körül“ – nyilatkozta Nagy József. Hozzátette még, hogy semmiféle minisztériumi korrupcióról nincsen szó, ellenben csalók szeretnének bizonyos valós vagy hamis információkkal üzletelni.

A minisztérium egyébként az információkkal történő törvénytelen üzletelés megakadályozása érdekében a napokban minden egyes sikeres pályázót telefonon is kiértesített.

Az elmúlt pályázati időszakban mintegy 240 sikeres pályázatot regisztrál a minisztérium, 30 millió euró értékben. A kedvezményezetteket (általában kétezres lélekszám alatti településekről van szó) az Európai Unió által meghatározott pontrendszer alapján értékelték ki. Egy-egy pályázatra maximálisan 200 ezer eurót lehetett jóváhagyni.

-para-