Matovičot is beengedik a Koalíciós Tanács üléseire?

2011. augusztus 22. - 19:13 | Belföld
Az SaS tagjai egy olyan modellt is számításba vesznek, mely szerint Igor Matovič független képviselő a párt delegációjának tagjaként venne részt a Koalíciós Tanács ülésein.

Az elkövetkezendő napokban tehet ajánlatot az SaS az Egyszerű Embereknek, amelyet megegyezésük esetén a koalíció többi tagjának is jóvá kellene majd hagynia. A megegyezés Jozef Kollár frakcióvezető szerint még a parlament szeptemberi ülése előtt létrejöhet. Úgy véli, ez fontos is lenne, ugyanis olyan fontos kérdésekről kezdenek vitázni, mint az euróvédőfal, vagy a jövő évi költségvetés tervezete.

Kollár úgy gondolja, hogy ha Matovičot is bevonnák a Koalíciós Tanács történéseibe, akkor láthatná, milyen nehezen születnek meg egyes kompromisszumok. Elmondása szerint Matovičnak konkretizálnia kellene azokat a pontokat, amelyeket a választási ciklus végéig teljesíteni szeretne. Ebben meg kellene egyeznie az SaS-szel, majd a koalíció többi tagjával is.

Igor Matovič szerint az, hogy elfogadja-e az ajánlatot, attól függ, mit tartalmaz majd a felkínált szerződés. Állítja, bólogatóként nem fog a KT ülésén részt venni.

Sme.sk/para