Szerencsejátékok: Életbe lépett a szigorúbb törvény

2011. szeptember 2. - 11:36 | Belföld
Szeptember 1-től hatályos az a szerencsejátékokról szóló törvény, mely önkormányzati engedélyhez köti a játéktermek működését. 2013-tól újabb szigorítás várható.

A települések önkormányzatai szeptember 1-től teljes kontrollt gyakorolhatnak a játéktermek, kaszinók, fogadóirodák felett. Az új szerencsejátékokról szóló törvény előírásai szerint a játéktermek csak akkor üzemelhetnek, ha az adott település önkormányzatától erre engedélyt kaptak. A szigorítás azonban nem ér véget, 2013-tól a bárokban és kocsmákban teljes mértékben betiltják a nyerőautomatákat, szerencsejátékra már csak a kijelölt játéktermekben lesz lehetőség, melyekben tilos lesz a dohányzás és a szeszes italok árusítása is.

A kereszténydemokraták (KDH) abban bíznak, hogy a törvény szigorításával visszaesik a játékfüggők száma. A jelenlegi szigorítás azt is kimondja, hogy a szenvedélyes játékfüggők, vagy családjuk kérésére a szóban forgó egyéneket az üzemeltetők kitilthatják a termekből. A nyerőautomaták esetében háromról négy másodpercre növekedik a két osztás között eltelt idő, valamint nyerő osztás esetén a kifizetés után 15 másodpercet kell majd várniuk a játékosoknak az új kör előtt.

(sita/parameter)