Matovič hazugságvizsgálattal szűrné majdani képviselőit

2011. szeptember 4. - 12:24 | Belföld
Igor Matovič majdani pártjának potenciális jelöltjeit hazugságvizsgálat alá vetné.

"Van, aki 30 éve hivatalnokként dolgozik, miért ne kérdezhetném meg hazugságvizsgálat során, hogy nem cselekedett-e valamikor a saját hasznára, nem vett-e fel kenőpénzt. Én tiszta lelkiismerettel küldeném ezeket az embereket hazugságvizsgálatra, szerinte automatikusan az emberek fele lemondaná a jelöltséget, és a maradékból is lennének, akik kiesnek" - jegyezte meg.

Matovič szerint a kiválasztás a lehető legigényesebb lesz. Választási listáján 146 szabad hely lesz, míg az utolsó négy az Egyszerű Emberek négy parlamenti képviselőjéé lenne, mint az előző választásokon. Elmondása szerint az első kritérium a szakmaiság lenne, majd az, hogy az illető jó ember legyen. Hogy ez kiderüljön, nem hétköznapi vizsgálatokra is képes volna Matovič.

A politikus szerint, aki úgy gondolja, induljon más párt listáján, amely minden bizonnyal nem küldi hazugságvizsgálatra. "Így pedig 22 év múltán is valamiféle illúziót kínálnának az embereknek, hogy azok a becsületesek közül is a legbecsületesebbek. Nem küldik a jelölteket hazugságvizsgálatra, mert valószínűleg 3-4 jelöltjük maradna tiszta" - mondta Matovič.

SITA/para