Még tart a költségvetési vita a koalícióban, jöhet akár a bankadó is

2011. szeptember 8. - 09:28 | Belföld
Peter Zajac a parlamentbe a Híd listáján bejutott OKS-elnök jelezte, hogy a Koalíciós Tanácson egyelőre nem született egyezség a jövő évi költségvetésről.

A koalíciós pártelnökök korábban megegyeztek, hogy a tanács ülésének eredményeiről egyelőre nem informálnak a Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépének szerdai szerencsétlensége miatt, amely során elhunyt a szlovák hoki-válogatott volt csapatkapitánya, Pavol Demitra is.

Peter Zajac annyit mondott, hogy hosszan tanácskoztak a költségvetésről, de lezáratlan maradt a vita. A koalíciós vezetőknek saját minisztériumaik tevékenységének finanszírozása mellett további forrásokat kell találniuk a gazdasági növekedés ütemének várható csökkenése miatt. Szóba kerülnek az adókkal kapcsolatos változások is. Iveta Radičová a kormány szerdai ülési után jelezte, hogy pártja elsősorban a bankadó bevezetését preferálja.

Zajac elárulta azt is, hogy vitáztak az adó- és járulékreformról, és véleménye szerint van lehetőség annak további módosításaira, ám ennek érdekében a második olvasatba kell utalni a törvényt.

SITA/para