Matovič: Mikloš ne nézzen ránk úgy, mint a kisgyerekekre

2011. október 7. - 18:02 | Belföld
Az Egyszerű Emberek vezetője szerint Ivan Mikloš pénzügyminiszter megpróbálta őket "elgáncsolni" a karácsonyi nyugdíjak tervezett megszüntetésével.

Matovič sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Mikloš a Koalíciós Tanács keddi ülésén azt javasolta, szüntessék meg a karácsonyi nyugdíjakat, amire ő csütörtökön a bankadó emelésével kontrázott, mégpedig az érintett passzívák esetében 0,2-ről 0,5%-ra. Matovič közlése szerint a koalíció örült ennek a javaslatnak, Mikloš viszont továbbra is számolt a sajátjával.

Ahogy Matovič kifejtette, azt mondta Miklošnak, hogy ne is számítson arra, hogy az Egyszerű Emberek megszavazzák a karácsonyi nyugdíjak megszüntetését. Mikloš végeredményben lemondott erről a tervéről. Matovič egyúttal figyelmeztette a pénzügyminisztert, hogy ne bánjon úgy az Egyszerű Emberek képviselőivel, mint a kisgyerekekkel. "Úgy gondolom, feleslegesen provokál. A kassai adóhivatali botránnyal már így is sok van a rovásán, nem kellene továbbra is feleslegesen provokálnia.

Bár Matovič sem tartja egy rendszerű dolognak a karácsonyi nyugdíjakat, azok megszüntetéséről csak abban az esetben hajlandó tárgyalni, ha más lehetősége már nincs az államnak a spórolásra.

SITA/para