Kezdődhet a kampány! Márciusban újra választhatunk

2011. október 12. - 18:25 | Belföld

Megegyezett az SDKÚ-KDH-Híd a Smer-rel az előrehozott választásokban. A parlamenti és azon kívüli, valamint a még meg sem született pártok képviselői hosszabb-rövidebb nyilatkozatban véleményezték a tényt. 2012. március 10-én lesz a parlamenti választás.

SaS:  „Ha a pártok között általános lesz az egyetértés a választásokkal kapcsolatban, mi nem csinálunk ebből problémát."

HÍD: “Az euró-mentőcsomag elfogadásának politikai ára az előrehozott választások. Annak érdekében, hogy minél hamarabb stabilizáljuk a belpolitikai helyzetet, valamint, hogy az esetleges további károkat megelőzzük, a Híd támogatni fogja az előrehozott választásokat.”

MKP: Berényi József pártelnök 5 százalék feletti eredményben reménykedik. „Hosszabb felkészülési időre számítottunk, de a helyhatósági választások eredményei bizalommal töltenek el és megerősítettek. Ráadásul Dél-Szlovákiában a kormánykoalíció eredménye is gyenge volt.” „Hiba volt bizalmi szavazással egybekötni a ratifikációt. Biztosan abból indultak ki, hogy eddig mindig meghátrált a kisebb partner. Így volt ez legalábbis a Bugár Béla vezette MKP alatt is 2001-ben a regionális önkormányzatok kialakításakor.” Berényi ugyanakkor csodálkozását fejezte ki, hogy Bugár Béla morális és politikai felelősnek Richard Sulíkot tartja, hiszen frakciójuk három OKS-szes képviselője sem volt egységes a szavazásnál.

OKS: Nem tartják jónak az ötletet, de belemennek a választásokba. Még nem döntötték el, hogy önálló szubjektumként vagy más párt listáján.

SNS: Örülnek az előre hozott választásnak, mert már idegtépőnek tartották, hogy a kormány hetente széteséssel traumatizálta a közvéleményt. A Smer Slota szerint megmutatta a foga fehérjét, elárulta a népet az eurómentőöv támogatásával.

Igor Matovič saját új párttal kíván indulni a választásokon Egyszerű Emberek néven, akárcsak Anna Belousovová, aki most alapítja meg Národ a Spravodlivosť (NaS) pártot Rudolf Pučík-kal

SITA/para