SNS: Botrányos a dunaszerdahelyi Esterházy-emlékmű!

2011. október 14. - 10:45 | Belföld
Az SNS szerint botrányos, hogy a háborús bűnös Esterházy Jánosnak már a második szobrát avatták fel Szlovákiában, de a nacionalistákat nem lepi meg az a tény, hogy "a kormány csendben asszisztál az extrémisták megnyilvánulásaihoz".

"Mikuláš Dzurinda a múlt hétvégén, amikor Párkányban találkoztak magyar kollégájával, kijelentette, hogy még mindig nincs elég híd Szlovákia és Magyarország között - hát miért ne háborús bűnösök szlovákiaia népszerűsítésével építenék ezeket?" - tette fel sajtóközleményében a cinikus kérdést Andrej Danko, az SNS alelnöke.

Andrej Danko felszólítja a kompetens önkormányzatokat, hogy foglalkozzanak eme "rendellenességek" megoldásával, ha nem pártfogói a háborús bűnösöknek emléket állító szoboravatásoknak.

Danko szerint a magyar politikusok szlovákiai látogatásai azt sugallják, hogy a saját területüket érkeztek ellenőrizni, amiről már olyan régen álmodoznak. "Remélem, hogy az új szlovák kormány képes lesz érvényesíteni a nemzeti érdekeket, és nem fog a magyar gyarmatok szlovák területen történő kialakításában együttműködni Magyarországgal" - zárta nyilatkozatát a nacionalista politikus.

(parameter)