OKS: Šebej kilépett, a párt készül az előrehozott választásokra

2011. október 15. - 13:07 | Belföld
Az OKS jövő héten kezdi a felkészülést az előrehozott parlamenti választásokra. A párt új vezetést választ, valamint a potenciális koalíciós partnereket is meghatározzák a polgári konzervatívok.

Az OKS-nek jelenleg 4 képviselője van a parlamentben, akik a Híd listáján jutottak be. František Šebej a kormány bukása után elhagyta a pártot, mivel nem értett egyet a döntésükkel - az OKS politikusai közül egyedül ő szavazott a mentőcsomag és Radičová mellett.

"Jó és helyes projekt volt ez, megmutattuk, hogy létezik kiegyezés a szlovák-magyar kapcsolatokban" - nyilatkozta az OKS és a Híd együttműködéséről Peter Zajac, a konzervatívok elnöke. "Bár a választások után nem volt egyszerű a két párt kapcsolata, de nincs mit sajnálnunk" - tette hozzá Zajac. A pártelnök kritizálta az SDKÚ, a KDH és a Híd Smerrel való megegyezését, és véleménye szerint ez előrevetíti a jövő döntéseit is.

A parlament csütörtökön tűzte ki az előrehozott választások időpontját (március 10.), miután az SDKÚ, a KDH és a Híd a Robert Fico vezette Smer segítségével szavazták meg az euró-mentőcsomagot.

(sita/parameter)