Matovič saját párttal kacérkodik, az OKS pedig azt sem tudja, indul-e a választásokon

2011. október 17. - 14:43 | Belföld
Igor Matovič azt gyanítja, azért is hozták ennyire előre a választásokat, hogy például ők ne tudjanak rá felkészülni.

Az Egyszerű Emberek vezetője ennek ellenére hangoztatja, hogy e héten igyekszenek összegyűjteni a szükséges aláírásokat, a jövő héten pedig kérvényeznék a pártalapítást.

Bugár Béla (Híd) kissé enyhített korábbi véleményén, mely szerint a jövőben nem tudná elképzelni az együttműködés folytatását az OKS-szel, ugyanis szerinte semmi nem garantálná, hogy a jövőben nem szavaznak a kormányuk ellen. Bugár most azt állítja, hogy azt tekinti a legnagyobb problémának, hogy hozzájárultak a kormány bukásához. Ugyanakkor hozzátette, hogy a jövőbeni együttműködésről egyelőre nem tanácskoztak.

Peter Zajac, az OKS elnöke úgy nyilatkozott, hogy egyelőre azt sem lehet tudni biztosan, hogy az OKS vajon indul-e a választásokon, vagy sem. Erről majd a párt Országos Tanácsa határoz szombati ülésén.

Andrej Ďurkovský, aki a KDH listáján jutott be, ám későbbi botrányai miatt kilépett a pártból és a frakcióból is, és jelenleg függetlenként ül a parlamentben, elárulta, hogy a következő választásokon már nem indul jelöltként. Hozzátette, hogy többen is megszólították, de nem részletezte, kicsodák.

Anna Belousovová kijelentette, hogy újonnan megalapított pártjával, az NaS-szel indul a választásokon. Elmondta, hogy az SNS-ből azért hajították ki, mert bírálta a párthoz kapcsolódó botrányokat, amelyek miatt a preferenciáik csökkentek. "Az NaS-szel tiszta lappal szeretnék politizálni, amelyet nem szennyeznek különböző botrányok" - fogalmazott.

tasr/para