Dunaszerdahelyi mészárlás: A Raisz-fivérek halála miatt leállították az eljárást

2011. október 28. - 13:11 | Belföld
A Nagyszombati Megyei Bíróság leállította a Raisz Szilárd és Raisz Csaba elleni büntetőeljárást, mivel a gyanúsítottak minden kétséget kizáróan halottak.

Raisz Csabát és Raisz Szilárdot azzal vádolták, hogy közreműködtek a 12 évvel ezelőtti, a dunaszerdahelyi Fontána bárban elkövetett tízes gyilkosságban. Emiatt öt évig (2000-től 2005-ig) vizsgálati fogságban voltak, mivel azonban ennyi a vizsgálati fogság tövényben megszabott maximális ideje, ezt követően szabadlábra helyezték őket. A két testvér 2008-ban tűnt el nyomtalanul. Szemtanúk szerint a dunaszerdahelyi Max bevásárlóközpontban látták őket utoljára.

A testvérpár holttestét 2011 márciusában találták meg a dunaszerdahelyi járásbeli Csótfán - ezért állította le a bíróság 2011 októberében a büntetőeljárást.

A dunszerdahelyi mészárlásnak, mely során a Fontána étteremben 1999. március 25-én 113 lövéssel kivégezték a Pápay-banda 10 tagját, már csak egyetlen gyanúsítottja maradt, mégpedig Sátor Lajos, aki egyes információk szerint a gyilkosság értelmi szerzője és kivitelezője is volt. A rendőrségnek őt nem sikerült elkapnia, tartózkodási helye ismeretlen, nemrég halálhíre is felröppent.

(sita/parameter)