Az OKS üzent a koalíciónak: A kompromisszum nem mindig volt egészséges

2011. október 30. - 12:30 | Belföld
Az OKS tagjai elutasítják Bugár Béla szavait, aki azt állította róluk, hogy nem tudtak egészséges kompromisszumokat kötni egy magasabb rendű cél érdekében.

"Az OKS különbséget tesz az egészséges kompromisszum, vagy a hamis kompromisszum-szerűség között" - jegyzik meg állásfoglalásukban.

Emlékeztetnek, hogy felléptek Robert Fico parlamenti alelnökké való kinevezése ellen, bírálták az ellenzék és hasonlóképpen a koalíció korrupciós praktikáit is, principiálisan léptek fel a főügyészválasztásnál, bírálták az oktatásügyi minisztériumot a reform újraindításával kapcsolatos tétlensége miatt, az adó- és járulékreform esetében pedig a magánvállalkozók és az egyezség alapján dolgozók mögé álltak. "Az ezeken a területeken elért kompromisszumot nem egy magasabb rendű egészséges kompromisszumnak, hanem a pártérdekek alacsonyabb rendű keresztülvitelének tartjuk" - így az OKS.

A 2010-es választásokon az OKS négy képviselője, Peter Zajac, Peter Osuský, Ondrej Dostál és František Šebej jutott be a parlamentbe a Híd listáján. Šebejen kívül mindegyikük az euró-mentőcsomag, és a kormány ellen szavazott, ami Bugár szerint kizárja annak lehetőségét, hogy ismét a Híd listáján induljanak. Ugyanakkor előfordulhat, hogy ezúttal az Egyszerű Emberek listáján bukkannak majd fel.

SITA/para