NYILATKOZATHÁBORÚ: A Híd tárgyalással akar véget vetni az üzengetésnek

2011. november 8. - 14:03 | Belföld
„Végre a Magyar Koalíció Pártja is belátta, az együttműködés az egyetlen járható út. Mi ezt már többször kezdeményeztük az elmúlt két évben, ám az MKP részéről eddig nem volt rá igény” - olvasható a Híd szóvivője, Czuczor Nóra által a Paraméterhez eljuttatott nyilatkozatban.

A nyilatkozatból kiderül, Bugár Béla, a Híd elnöke a részletek megtárgyalása céljából 2011. november 11-én várja az MKP képviselőit. „Legutóbb október 22-én ajánlottuk fel az egy listán való indulást. Ezt is elutasították“ – mondta el a pénteki találkozó kapcsán Bugár Béla, a Híd elnöke.

A Híd Országos Választmánya október 22-i ülésén ajánlotta fel a Magyar Koalíció Pártjának az együttműködésnek azon formáját, mely lehetővé tenné az egy listán való indulást. Bugár bízik abban, hogy a politikai realitások figyelembevétel előrelépés lesz ebben a kérdésben. A részletek megtárgyalására a Híd elnöke 2011. november 11-én várja az MKP képviselőit.

Az MKP elutasította Bugárék meghívását

Az MKP is nyilatkozattal válaszolt. Ezek szerint sajnálattal tapasztalták, hogy a Híd válaszlevelében – ultimátumszerűen - az MKP politikusainak a Most-Híd választási listáján való indulása elfogadásához kötik tárgyalási meghívását. "Az MKP Országos Tanácsának döntése - ahogy azt a Most-Híd elnökének elküldött levél leírja – arról szólt, hogy „az MKP mindennemű együttműködést csakis az egyenrangú partneri viszony alapján vállal fel.” Az MKP továbbra is vallja, hogy a szlovákiai magyar közösség érdeke azt kívánja, hogy a két párt egyenrangú partnerként megtárgyalja a választásokon való közös indulás minden módját és feltételét. Egyben sajnálattal állapítja meg, hogy az MKP OT tárgyalási ajánlatára a Most-Híd részéről érdemi választ nem kapott. Az MKP továbbra is nyitott az egyeztetésre az egyenrangú partnerség elve alapján."

-para-