Gašparovič, mint egy diszpécser, megszabja melyik miniszter kaphat "kimenőt"...

2011. november 9. - 19:54 | Belföld
Ivan Gašparovič köztársasági elnök a Radičová-kormány bukása és ügyvezetővé válása óta megszabhatja, ki mehet külföldi szolgálati útra a miniszterek közül.

Mióta Gašparovič lett az illetékes 20 miniszteri szolgálati útra vonatkozó kérvényből ötöt utasított el, mert nem látta őket kellőképpen megindokolva, illetve fölöslegesnek ítélte azokat...

Simon Zsolt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfői brüsszeli útját aztán minősítette fölöslegesnek, hogy Simon abszolválta azt.

A miniszter szerint valami félreértés lehet a dologban, hiszen az EU-ban jelenleg folynak azok a tárgyalások, amelyek a következő évtizedre meghatározzák az egyes tagországok, így Szlovákia pozícióit is.

Nem értem az elnök urat, mert egyrészt a parlamenttől volt fölhatalmazásom a brüsszeli utazásra, másrészt, EU-beli kollégáimmal találkoztam, hogy közölhessem velük, az EU-ban tervezett Közös Agrárpolitika koncepciójának egyes elemei sértik a hazai mezőgazdászok érdekeit. Belátható, hogy nem szórakozással töltöttem Brüsszelben a hétfői napot“ – kommentálta Simon a Paraméternek nyilatkozva az államfő véleményét.

-para-