Törölték a szlovák állampolgársági jegyzékből Boldoghy Olivért

2011. november 18. - 15:17 | Belföld
Boldoghy Olivér komáromi színész, vállalkozó, aki szeptemberben jelentette be, hogy felvette a magyar állampolgárságot, levelet kapott a belügyminisztériumtól, amelyet a Paraméter szerkesztőségének is eljuttatott.

Boldoghy Olivér a magyar állampolgárság felvételéről tájékoztatta a belügyminisztériumot is. "Semmilyen körülmények között nem kívánok lemondani szlovák állampolgárságomról. Teljesítettem a kötelességem, bejelentettem a minisztériumnak az állampolgárság felvételét, de nem fogok kitölteni semmilyen nyomtatványt, és az irataimat sem fogom leadni, hogy elvehessék az állampolgárságomat" – nyilatkozta korábban.

Boldoghy saját közlése szerint pénteken kapta kézhez a belügyminisztérium levelét, amelyben az áll, hogy törölték a szlovák állampolgárok jegyzékéből. A levélben leírják, hogy a magyar állampolgárság önkéntes felvételével elveszítette szlovák állampolgárságát, mégpedig automatikusan.

Emlékeztetnek, hogy a szlovák állampolgársági törvény szerint számára nem jár kivétel, ugyanis nem házasság útján vált alanyi jogon magyar állampolgárrá. Közlik, hogy a jelenlegi törvény még a kormányfő számára sem nyújt lehetőséget arra, hogy kivételt nyújtson számára a szlovák állampolgárság megtartása érdekében. 

A levélben áll, hogy a törvény értelmében törölték az állampolgársági jegyzékből, ezáltal bejelentett lakhely nélküli személlyé vált Szlovákiában.

-para-