Továbbra is elszántak az orvosok, veszélyhelyzet esetén sem vonják vissza felmondásukat

2011. november 25. - 10:53 | Belföld
Az Orvosszakszervezet által képviselt orvosok többsége nem fogadja el az egészségügyi miniszter 300 eurós fizetésemelésről szóló javaslatát, pénteken Iveta Radičová kormányfővel egyeztetnek.

Ha Ivan Gašparovič államfő veszélyhelyzet kihirdetésésre kéri a parlamentet, a tiltakozó orvosok akkor sem vonják vissza felmondásukat, és nem fogadják el a 300 eurós fizetésemelésről szóló ajánlatot - közölte Marián Kollár, az Orvosszakszervezet elnöke. "Ez egy teljesen új szituáció, de az orvosok elszántságát nem csökkenti" - jelentette ki a szakszervezeti vezető.

Az Orvosszakszervezet képviselői pénteken fognak tárgyalni Iveta Radičová miniszterelnökkel, és remélik, hogy előbbre jutnak az egyeztetés után. Kollár elmondása szerint a tárgyalás célja, hogy a felmondásukat benyújtó orvosok december 1. után normális körülmények között folytathassák munkájukat, de ehhez a kormány képviselőinek is keresniük kell a kompromisszumot.

Az orvosok a kórházak részvénytársasággá való átalakításának leállítását, és az átlagbér 1,25 - 2,5-szörös emelését követelik.

(sita/parameter)