Újabb egészségügyi szervezet hirdet sztrájkot

2011. november 29. - 16:43 | Belföld

Az orvosszakszervezet szervezte tömeges felmondás után most a szakorvosok egyesülete jelentett be sztrájkot december 1-re.

A szakorvosok egyesülete (Slovenská lekárska únia špecialistov - SLÚŠ) december 1-re hirdet sztrájkot, jelentette be elnökük, Andrej Janco. A munkabeszüntetéssel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az állam egyre inkább szűkíti az egészségügyi ellátás körét.

„A sztrájkkal meg akarjuk akadályozni, hogy tovább szűkítsék a polgárok egészségügyi ellátását. Az egészségügyi biztonságot nem az orvosok tiltakozása, hanem az állam veszélyezteti. Ezt a helyzetet a közkiadások csökkentése okozta, amely kritikus határra esett vissza az egészségügyi ágazatban” - állítja Janco.

A csütörtökre berendelt pácienseket arra kérik a tiltakozó akcióhoz csatlakozott specialisták, hogy kérjenek más időpontot. A sürgős eseteket ellátják.

Janco más egészségügyi szakszervezeteket is arra ösztönöz, hogy működjenek együtt az ágazat jövője érdekében, és 2012-re polgári engedetlenség megszervezését tervezi.

SITA/para