A Rákóczi Szövetség idén is megajándékozza a szlovákiai magyar óvodásokat

2011. december 8. - 16:36 | Belföld
A Rákóczi Szövetség szlovákiai magyar óvodásokat és szüleiket megszólító karácsonyi csomagját idén is eljuttatja a gyerekeknek, a szülőknek szóló levelében pedig a szövetség a magyar iskolaválasztás mellett érvel.

Az ajándékcsomagokat közel 13 ezer óvodás gyermek kapja meg december folyamán a szövetség Szlovákiában működő hálózata, illetve az óvodák közreműködésével, különböző karácsonyi ünnepségek alkalmával.

Az óvodások kétféle csomagot kapnak koruknak megfelelően: az iskolakezdés előtt állók más fajta meglepetéseket találnak majd a fa alatt, mint fiatalabb társaik. A csomagok a gyermekek ajándékai mellett tartalmaznak egy szülőkhöz szóló levelet és egy 12 pontos gyűjteményt, ami a magyar iskolaválasztás helyessége és fontossága mellett igyekszik érvelni - fogalmazott közleményében a szervezet.

A Rákóczi Szövetség partnereivel együtt idén is arra törekszik, hogy a szlovák nyelvű óvodába járó, magyarul beszélő gyermekekhez idén is eljussanak az ajándékok, szüleikhez pedig az üzenetek.

Az óvodások karácsonyi megajándékozása 2004 óta részét képezi a Rákóczi Szövetség szlovákiai iskolai beiratkozási programjának. A szervezet a 2012. évi iskolakezdők számára is megígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén számíthatnak a szövetség és a magyar civil társadalom beiratkozási ösztöndíjára.

(MTI)