Ismét sztrájkkészültségben az orvosok!

2011. december 11. - 09:09 | Belföld
Marian Kollár szakszervezeti vezető sztrájkkészültséget hirdetett. Elmondta, az orvosok mindaddig sztrájkkészültségben maradnak, amíg a kormány nem teljesíti az aláírt memorandum minden pontját.

Hangsúlyozta, némely kormánypolitikus jelentős mértékben megkérdőjelezte a memorandumot. "Azért vagyunk itt, hogy felszólítsuk a kormányt, hogy a memorandumban rögzítetteket haladéktalanul és maradéktalanul teljesítsék" - mondta. Ezt pedig majd ők éberen figyelik, amennyiben a kormány nem cselekszik, majd cselekszenek ők. Hozzátette, hogy ez a készültség nem érinti a betegeket.

Kollár hangoztatta azt is, hogy a memorandumban rögzített követelései mindegyike ugyanolyan fontos, és elvárják, hogy ugyanígy álljon hozzá a másik fél is.

Az egészségügyi minisztérium úgy reagált, hogy aszerint járnak el, amit mutatnak az új orvosi szerződések, valamint az előkészített törvénytervezetek is. Egyszersmind kijelentették, befejezhetnék már a páciensek traumatizálását, és inkább azon gondolkodhatnának, hogyan állítsák helyre a bizalmukat az orvosok iránt.

SITA/para