Uhliarik fejét követelik az orvosok

2011. december 15. - 11:21 | Belföld
A parlament által elfogadott törvény még nem lépett hatályba, ezért az orvosok várják a memorandumban rögzítettek teljesítését. Egyelőre nem mondták le a sztrájkkészültséget.

Peter Visolajský, az orvosszakszervezet alelnöke elmondta, hogy egyelőre nem időszerű a sztrájkkészültség visszahívása, mert a törvény még nem lépett életbe. "Erre jutottunk az elmúlt napok tapasztalatai alapján, ezért továbbra is arra várunk, hogy a törvényhozási folyamat a végére érjen" - közölte.

Az orvosok nem félnek attól, hogy Ivan Gašparovič államfő nem írná alá a törvényt, de inkább óvatosak. Marian Kollár szakszervezeti elnök azt mondta, hogy amint aláírja, és a törvény megjelenik a törvénytárban, visszavonják a készültséget.

A szakszervezetiek egyúttal ismét felszólították Ivan Uhliarik (KDH) minisztert, hogy távozzon, mégpedig azon értelmetlenségek miatt, amiket az elmúlt napokban állított. Ezért felkérték az államfőt és Iveta Radičovát, hogy hívják vissza. "Ezzel a gyakorlatban is teljesül az etikai kódexünk" - közölte Visolajský.

A miniszter leváltását az elmúlt hetek eseményeiért való következmények levonásának tartanák az orvosok. Állítólag Iveta Radičová jelezte nekik az utolsó tárgyalásukon, hogy megteszi. Visolajský szerint viszont, ha nem ő, akkor az államfő.

Sme.sk/para