A verekedő SDKÚ-képviselőt kirúghatják a választási listáról

2011. december 29. - 09:04 | Belföld
Zoltán Horváthot, az SDKÚ-DS parlamenti képviselőjét levehetik a párt választási listájáról, amennyiben nem tudja megmagyarázni összetűzését Peter Paška galántai vállalkozóval.

Az SDKÚ szóvivője, Michal Lukáč közölte, magyarázatot kérnek a képviselőtől, majd az alapján járnak el. Horváth a választási lista 26. helyén foglal helyet. Karácsonykor összetűzésbe keveredett egy étteremben Peter Paškával, a ProactPeople személyzeti ügynökség vezetőjével.

Korábban mindketten jelöltették magukat Galánta polgármesteri posztjára, és elismerték, hogy ellentét van köztük, ugyanakkor az inkriminált esetet mindketten másként írják le.

Paška azt állítja, hogy Horváth hirtelen támadt rá, majd a verekedésbe bekapcsolódott annak bátyja is. Állítja, hogy agyrázkódást szenvedett és megsérült az orra.

Horváth ezzel szemben azt mondja, életében még csak egy pofont sem adott senkinek, csak összevesztek. Hozzátette, hogy nem lép vissza a parlamenti listáról, ha lenne rá oka, akkor megtenné.

Azon a bizonyos estén ott volt Takács Zsolt városi képviselő is, aki Paška verzióját igazolja. Elmondása szerint Horváth akkor támadt, amikor Paška búcsúzott a társaságtól és tőle, mint expolgármestertől. "Azt követően már nem láttam, mi történt, mert kívül folytatódott a verekedés, bizonyára közrejátszott az alkohol is" - mondta.

Mindkét fél büntető feljelentést tett, Paška testi sértés, Horváth pedig rágalmazás ügyében.

Sme.sk/para