Sulík ma is megbuktatná a kormányt

2011. december 30. - 14:20 | Belföld
Richard Sulík (SaS) elárulta, az eurómentőcsomagban garanciavállalás emeléséről ma is ugyanúgy szavazna, még ha azzal szintén megbukna a kormány is.

"Minden kétséget kizáróan. Ez a szavazás arról szólt, hogy a meleg parlamenti székek, vagy Szlovákia érdekei fontosabbak számunkra" - jegyezte meg az SaS elnöke. Hangsúlyozta, hogy a mentőcsomag a további garanciáknak köszönhetően sem segít az eurón.

Kijelentette, minden úgy történt, ahogy Brüsszel szerette volna, az adósságok és a kamatok mégis emelkednek, csúcstalálkozóról csúcstalálkozóra próbálják megoldani a problémákat.

Sulík szerint az eurómentőcsomagról való szavazás mellett nem szól érvként az sem, hogy nem tudták megakadályozni a megszavazását, mivel két nappal később a koalíciós pártok fennmaradó része a Smerrel jóváhagyta azt. Úgy véli, a hozzáállásuk hosszú távon helyesnek mondható.

Mikuláš Dzurinda korábbi elképzelését, hogy maradjon ez a meggyőződésük, de szavazzák meg a mentőcsomagot, Sulík elfogadhatatlannak tartja. Egyúttal azzal vádolta meg az SDKÚ képviselői, hogy radikálisan változtattak nézetükön, még annak árán is, hogy ártanak vele Szlovákiának. "Az ő politikájuk a Brüsszellel szembeni szolgalelkűségen alapszik" - jegyezte meg.

Sme.sk/para