A Facebookon veszett össze két parlamenti képviselő, Přidal és Matovič

2012. január 19. - 17:30 | Belföld

A választókkal szemben elkövetett szélhámosságnak minősítette Igor Matovič pártját az Egyszerű emberek és független személyiségek (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti) elnevezésű csoportosulást Alojz Přidal, a kereszténydemaokrata (KDH) parlamenti képviselő.

Evidens hármas, sőt, négyes koalícióról van szó, hiszen az Egyszerű Emberek, a Kereszténydemokrata Párt (KDS) és a Polgári Konzervatív Párt (OKS) jelöltjei szerepelnek választási listáján.

Přidal a Facebookon keveredett vitába Matovič-csal miután megírta neki, hogy egy három párt alkotta koalíció esetében nem 5 százalékos a parlamenti bejutási küszöb, hanem 7 százalékot kell elérni.

Matovič replikája erre az volt, miért nem jutott Přidal eszébe ugyanez, amikor 2010-ben a Híd listáján szerepeltek az OKS jelöltjei. Hozzátette, nyilván az lehet Přidal problémája, hogy az Egyszerű emberek és független személyiségek jelöltlistáján helyet kaptak volt KDH-s politikusok is.

Přidal azt is Matovič szemére veti, hogy pártja listáján egyáltalán nem független személyiségek, hanem pártfüggő jelöltek vannak, egyszersmind számon kérte rajta, hogy miatta bukott meg a rendszerváltás óta először kommunistamentes kormány.

sme.sk/para