NOVINY.SK: Csáky Pál lejárt képviselői igazolványt mutatott fel

2012. január 24. - 14:31 | Belföld

A hírportál szerint a Magyar Koalíció Pártja volt elnöke egy pozsonyi útkereszteződésben elkövetett kihágását szerette volna így megoldani.

A noviny.sk szerint az esetre Pozsony egyik forgalmas útkereszteződésében került sor Pozsonyivánka felé menet. „Információforrásunk szerint a kék Octávia vezetője követett el szabálysértést, amikor is megfordult az egyik lámpákkal irányított útkereszteződésben. Ezt azonban észrevették a pozsonyi közlekedésrendészet rendőrei, akik a szabálysértő után eredtek“ – írja a portál.

Csáky Pál a noviny.sk szerint parlamenti képviselői igazolványt mutatott fel a rendőröknek annak ellenére, hogy már majdnem két éve nem parlamenti képviselő.

„A rendőrök észrevették, hogy az igazolvány már másfél éve nem érvényes“ – írja a portál. Információik szerint a figyelmeztetést, hogy az igazolvány lejárt, az érintett ingerülten fogadta. Arra a kérdésre pedig, melyet az operációs központnak tettek fel a rendőrök – nevezetesen hogy elvegyék-e a lejárt igazolványt –, nemleges választ kaptak.

Az egykori képviselő 60 eurós büntetést kapott a kihágásért.

- sita/para -