PARLAMENT: Programon a képviselői immunitás is...

2012. január 31. - 16:54 | Belföld

A parlament programjában ott szerepel a képviselői immunitásról szóló jogszabály módosítása - akár csak az egyéni képviselői javaslatok többsége is...

Nem támogatta a parlamenti többség Róbert Madej, a SMER-SD képviselője azon javaslatát, hogy vegyék le a törvényhozás 28. ülésének programjáró a képviselői immunitás szűkítéséről szóló javaslatot. Ugyanakkor nem talált támogatásra az a Jozef Viskupič -féle kezdeményezés sem, hogy rögtön az ülés elején foglalkozzanak vele.
Így a ma kezdődött ülésszak többek közt foglalkozik majd az úgynevezett Mečiar-féle amnesztiák eltörlésével, és Ľudovít Kaník azon javaslatával is, mely szerint csökkentenék a nem dolgozó szülők pénzügyi támogatását.Richard Sulík azon javaslata sem kerül napirendre, melyben a köztársasági elnököt, Ivan Gašparovičot vonta volna kérdőre a tisztelt ház azért, mert mindez idáig nem nevezte ki az ügyészség vezetőjévé Jozef Čentéš-t.Anna Belousová kérte a parlament állásfoglalását a Gorilla-tüntetés szervezői ellen benyújtandó büntető feljelentés ügyében. Igor Matovič viszont arra szerette volna rávenni a törvényhozást, hogy kötelezzék Pavol Hrušovský házelnököt büntető feljelentés megtételére Szlovákia szétrabolói ellen. A házelnök végül tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy semmilyen büntető-feljelentést nem tett.A parlament tárgyalja a köztársasági elnök által visszaadott szociális szolgáltatásokról szóló törvénymódosítást is, melyet annak kritikusai visszamenőleges hatályúnak tartanak.

- sita/para -