Gorilla-tüntetés: A szervezők elhatárolódnak a vandáloktól

2012. február 5. - 09:34 | Belföld

A pénteki pozsonyi Gorilla-tüntetés szervezői köszönik a részvételt a megjelent tüntetőknek, ugyanakkor elhatárolódnak a "maroknyi huligántól" és az erőszaktól.

Peter Pčolinský, a szervezők egyike elárulta, hogy Pozsonyban, Kassán, Nyitrán, Zsolnán, Trencsénben, Zólyomban és Poprádon összesen mintegy 30 ezer ember demonstrált. Hozzátette, hogy a tüntetések folytatódnak, az elkövetkezendő napokban kihirdetik, mikor lesz a következő.

"A tüntetés elsődleges célja továbbra is az marad, hogy vizsgálják ki az ügyet, és büntessék meg a felelősöket. Egyúttal világos az is, hogy a jövőben be kell vezetni olyan mechanizmusokat, amelyek segítségével el lehet kerülni képviselők, politikusok vagy egész pártok megvásárlását, és megakadályozni a közpénzek nem effektív felhasználását" - jegyezte meg.

A tüntetés szervezői elhatárolódnak a Kormányhivatal épületénél tapasztalt vandalizmustól, mint mondták, a huligánok szűk csoportja nem volt jelen az SzNF téri tüntetésen, csak a Szabadság téren, úton a Kormányhivatal felé csatlakozott. Egyúttal elutasítják az agresszív magatartást, ami pedig a parlamentnél történt. "Ezek az események már a rendes tüntetés vége után történtek, és több forrásból is úgy értesültünk, hogy szélsőségesek egy csoportjáról volt szó. Azt is hallottuk, hogy állítólag lefizették őket ezért a cselekedetükért, szóval a valódi indoka a garázdaságuknak az is lehetett, hogy félelmet ültessenek el az emberekben, és eltérítsék a figyelmet a tüntetés valódi céljairól" - fogalmazott Pčolinský.

SITA/para

Címkék: tüntetés, gorilla