ZAJAC: Matovič megöli mindannyiunk közös gyermekét...

2012. február 7. - 15:41 | Belföld

Az elégedetlenek sajtótájékoztatón jelentették be, hogy elhagyják Igor Matovič, illetve az Egyszerű Emberek jelöltlistáját.

A lista így a KDS 10 jelöltjével, az OKS 10 személyiségével és további négy független személyiséggel – Marian Mojžišsal, Štefan Bučkoval, Eugen Kordával és Dagmar Babčanovával lett szegényebb. Távozásukat az váltotta ki, hogy Igor Matovič továbbra is ragaszkodik az OKS és a KDS elnökeinek, Peter Zajacnak és Vladimír Palkonak a hazugságvizsgálatához.



Peter Zajac szerint „Matovič megöli saját, mindannyiunk közös gyermekünkét”. Számára a hazugságvizsgálat nem személyes, de politikai problémát jelent.



„Amit hazugságvizsgálatnak neveznek, az leginkább a szocialista államrendőrség átvilágítására hajaz, melyet utána tisztogatások követtek.” - magyarázta saját álláspontját.



Vladimír Palko szintén megerősítette a KDS jelöltjeinek távozását:
„Igen, a KDS is távozik a jelöllistáról, Igor Matovičcsal egy percig sem maradunk egy listán. (…) Hazudik. Hazuggal pedig nem maradunk együtt egy percig sem.” - tette hozzá. Elmondása szerint Matovič már néhány napja a jelöltlistáról való kihúzással zsarolja őket, amennyiben nem az ő instrukciói szerint viselkednek.

„Független személyiségeket ígért, de idomított majmokra van szüksége” – mondta Palko. Szerinte sosem csak az elnökök hazugságvizsgálatáról volt szó, de előkerült a több változat is – a teljes pártlista kivizsgálásától kezdve a párttagok átvilágításáig minden. „Csak menjen (Matovič – a szerk.) hazugságvizsgálatra, küldök neki egy kilogramm banánt.” – tette hozzá a KDS elnöke.



Marián Mojžiš, a lista eddigi első számú jelöltje szerint a listán szereplők megrettentek a lehetséges következményektől és próbálták elsimítani a konfliktust. „Ez ezután a sajtótájékoztató után már nehéz lesz.” fűzte hozzá.

- sita/par -