PARLAMENT: Nem szavazták meg a kollektív jogok tiltását

2012. február 8. - 11:52 | Belföld

Az igazságügyi és egészségügyi tárcák mai előterjesztésének elfogadása esetén büntethető lenne a rendkívüli állapot esetén elkövetett kötelességszegés.

A minisztériumoknak ez a válaszuk a 2011-es orvos-sztrájkokra. A büntető törvénykönyv vonatkozó passzusainak módosítását Lucia Žitňanská igazságügyminiszter terjesztette elő.Ma tárgyal a képviselőház az államünnepekről is. Az SDKÚ és az OKS képviselői október 28-át szeretnék ünneppé nyilvánítani szeptember 1-je, az alkotmány napja rovására. Ezzel nem értenek egyet a SMER és az SNS képviselői.


Megmérettetik Ľudovtít Kaník azon javaslata is, mely az engedély nélküli építményekkel szembeni eljárást könnyítené meg. Ján Slota és Rafael Rafaj a települési önkormányzatokról szóló törvényt módosítaná, hogy könnyebb legyen szlovák történelmi személyiségek szobrainak elhelyezése a falvak és városok területén.Szavaz a parlament a kutyák és macskák kilövésére vonatkozó szabályok módosításáról is. Eldől az is, hogy a honatyák felszólítják-e Ivan Gašparovič köztársasági elnököt a legfőbb ügyész kinevezésére.

- sita/para -