Matovič állítólag átment a hazugságvizsgálaton, történelmi áttörést hirdet

2012. február 23. - 15:41 | Belföld

Igor Matovič azt állítja, múlt pénteken sikerrel teljesítette a hazugságvizsgálatot Londonban. Nemmel válaszolt a kérdésre, hogy adott-e vagy kapott-e valaha kenőpénzt, és állítása szerint az eredmény igazolta, hogy nem hazudott.

Matovič nemmel válaszolt arra a kérdésre is, hogy megrövidítette-e az államot egy nyomda behozatalakor, és elmondása szerint a gép ezt is rendben találta.

Szavait megerősítette Don Cargill a NADAC nevű brit társaságnál, amelynél Matovič abszolválta a hazugságvizsgálatot. Cargill a Brit és az Európai Poligráfiai Szövetség elnöke, valamint az Amerikai Poligráfiai Szövetség tagja.

Az Egyszerű Emberek vezetője egy tanúsítványt is kapott a vizsgálatról, ami szerinte elegendő igazolása annak, hogy Szlovákiában vannak politikusok, akik nem félnek a hazugságvizsgálattól.

Egyúttal felszólította a politikai pártok vezetőit, hogy ők is menjenek el a vizsgálatra. Történelmi áttörésnek nevezte ezt a tettét Szlovákiában, mivel szerinte lehetővé teszi az emberek számára, hogy "ne zsákbamacskát vegyenek".

Cargill, aki már több száz ilyen vizsgálaton van túl, azt állítja, hogy még egyszer sem mutatott a vizsgálat hibás eredményt.

Matovič egyszersmind kijelentette, csak azoktól fogad el kérdéseket, akik maguk is teljesítették a hazugságvizsgálatot azokkal a kérdésekkel, amikkel ő. Így reagált a pártja listájáról távozó politikusok és közéleti személyiségek felvetésére.

SITA/para