Gorilla: A tüntetők feljelentésére az ő feljelentésükkel válaszol Gašpar

2012. február 24. - 16:34 | Belföld

Tibor Gašpar, a Korrupcióellenes Hivatal egykori vezetője feljelenti a Gorilla-tüntetések egyik főszervezőjét, Peter Pčolinskýt, és talán másokat is, amiért azok őt feljelentették...

Gašpar konkrét indokként azt hozta fel, hogy az említett szervező sajtótájékoztatón közölte a feljelentés tényét, mégpedig a Gorilla-iratok 2008-as megsemmisítése ügyében, amit ő rágalmazásnak tart. Az iratokat 2008 májusában semmisítették meg, amikor Gašpar vezette a Korrupcióellenes hivatalt, Pčolinský szerint pedig Gašpar ezzel meghiúsította egy súlyos bűncselekmény gyanújának kivizsgálását.

Gašpar szerint ez nem igaz, éppen ezért feljelentést tesz rágalmazás és hamis vádaskodás ügyében. Szemenszedett hazugságnak tartja az ellene kimondott vádakat, ami szerinte rontja a hitelét, mivel a kijelentéseket a média jelenlétében tették. Úgy véli, az ellene felhozott cselekményekkel szeretnék ott lejáratni. Kijelentette, soha nem volt politikailag érdekelt a pozíciójában, és miközben ő a hivatalát ellátta, három belügyminiszter is váltotta egymást.

Gašpar tudomása szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal dokumentummal rendelkezik arról, ami igazolja, hogy nem történt törvénytelen iratmegsemmisítés SIS-iratokkal kapcsolatban. Elmondta, hogy már A korrupcióellenes Hivatal rendelkezésére áll a Nemzetbiztonsági Hivatal állásfoglalása ez ügyben.

SITA/para