Elkezdik a hivatalos kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezését

2012. március 1. - 13:46 | Belföld

Érsek Árpád közlekedésügyi államtitkár felhívására a Szlovák Útkezelő Vállalat még ma elkezdi a kétnyelvű helységnévtáblák törvényes kihelyezését - közölte csütörtökön a Híd sajtóosztálya.

Érsek Árpád először idén januárban tárgyalt a Szlovák Útkezelő Vállalat vezérigazgatójával a kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezésével kapcsolatban, majd február 16-án levélben ismételten felszólította az illetékes vállalatot a táblák mielőbbi elhelyezésére. „Nem tartom korrekt lépésnek, hogy politikai pártok kampány céljából önkényesen magyar nyelvű helységnévtáblákat helyeznek ki, ezért kértem az útkezelő vállalatot a kétnyelvű helységnévtáblák mielőbbi elhelyezésére” – nyilatkozta az ügy kapcsán az államtitkár. A törvény értelmében legkésőbb 2012. július 1-jéig kellene elhelyezni a kétnyelvű helységnévtáblákat.

Az első magyar nyelvű helységnévtáblát ma helyezi ki a Szlovák Útkezelő Vállalat Párkányban. További kétnyelvű táblák holnap Gyerken, március 6-án Ógyallán és március 10-én Diószegen kerülnek a helyükre - áll a Híd sajtóközleményében.

(para)