Lejárató telefonkampány zajlik Bugár Béla ellen

2012. március 4. - 16:34 | Belföld

A Paraméter több olvasója is megkereste a szerkesztőséget, hogy különös telefonhívásokat kaptak az elmúlt napokban. Telefonon keresztül egy női géphang a magyarországi Rákóczi Szövetség nevében felmérés elkészítésére kérte fel őket, majd lejárató kampányba kezdett Bugár Bélával kapcsolatban.

A kérdések teljes listáját nem tudjuk ismertetni, mivel a megadott választási lehetőségek nem adtak módot a visszakapcsolásra, ám a témakörök közül a Gorilla-ügyiratokat és a szlovákiai magyarság népességfogyását lehetne kiemelni. A géphang arra kérdez rá, hogy a hallgató szerint Bugár Béla tehet-e a 60 ezres népességfogyásról?

A szlovákiai telefonszám 0907 629-243. Az eset furcsasága, hogy magántelefonszámokat és szolgálati számokat egyaránt hívott a titokzatos géphang, melyet nem lehet felhívni - a hívásra üzenetrögzítő válaszol.

Megkérdeztük dr. Halzl Józsefet, a Rákóczi Szövetség elnökét is a telefonhívásokról, aki elmondta, hogy semmilyen ilyen jellegű szolgáltatást, felmérést nem rendeltek meg senkinél. A választásokkal kapcsolatban annyit tettek, hogy közvetítőkön keresztül egy levelet juttattak el a szlovákiai magyar iskolákba járó gyermekek szüleihez, melyben a választásokon való részvételre buzdították őket – szigorúan semmilyen párt nevét sem említve.

Ők is csak a Paramétertől értesültek az esetről, s egyelőre tájékozódnak a történtekről.

Bugár Béla Paraméternek elmondta, hogy hasonló jelzéseket kaptak ők is. Nézete szerint az MKP részéről három éve hangoztatják a Híddal és annak politikusaival kapcsolatban, hogy árulók, és csak ennek a folyamatnak egy újabb lépcsőfokához értek el. Elszomorítónak tartja, hogy a programok ütköztetése helyett is csak gorillázás zajlik, miközben ők számtalanszor hangsúlyozták a kivizsgálás fontosságát és azért mindent meg is tettek.

Arra a felvetésre, hogy miből gondolják, hogy az MKP áll a történtek mögött, a Híd elnöke azt válaszolta, hogy az olyan lépések után, mint amilyen például Csáky Pál Duna TV-béli szereplése vagy az MKP politikusainak más megnyilatkozásai voltak, nem gondolhatnak mást.

A Magyar Koalíció Pártja nevében Fiala Ilona sajtótitkár azt válaszolta megkeresésünkre, hogy tőlünk értesültek a történtekről és elhatárolódnak tőle. Bugár Béla vádjait visszautasítják.

- vasik/para -