Bugár Béla: Németh Zsolt beleavatkozik a szlovákiai parlamenti választásokba

2012. március 7. - 13:18 | Belföld

Bugár Béla szerint közvetlenül beleavatkozik a szlovákiai parlamenti választásokba Németh Zsolt, a magyar Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, amikor "azt tanácsolja, hogy az MKP-t válasszák". A Híd párt elnöke a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozott szerdán.

Bugár Béla Németh Zsolt azon kijelentésére reagált, amely szerint a magyar kormány kívánatosnak tartja, hogy a Magyar Koalíció Pártja sikeresen szerepeljen a választásokon - adta hírül a TASR.

A szlovákiai parlamenti választásokkal összefüggésben a külügyi államtitkár a Budapesti Corvinus Egyetemen Nemzet és nemzetpolitika címmel tartott előadásában kedden megjegyezte: a szlovákiai magyarság megmaradásának elengedhetetlen feltétele a magyar intézményrendszer, ezért a magyar kormány kívánatosnak tartja, hogy a Magyar Koalíció Pártja sikeresen szerepeljen.

"Ami a Szlovákiában élő magyar kisebbség jogait illeti, azok terén éppen a jelenlegi kormánykoalíció valósított meg nagy előrelépést" - jelentette ki reakciójában Bugár Béla.

mti/para