Csökkent a foglalkoztatottság Szlovákiában

2012. március 12. - 20:11 | Belföld

Januárban az előző évihez képest Szlovákiában csaknem az összes ágazatban csökkent a foglalkoztatottság szintje - adta hírül a Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a SITA hírügynökség hétfőn.

Ágazati elosztásban leginkább az építőiparban csökkent a foglalkoztatottság, ebben a szegmensben a visszaesés éves szinten 5,4 százalékos volt. Az áruszállítás és raktározás szegmensben a foglalkoztatottság 5,1 százalékkal, a gépkocsieladás és javítás ágazatban 3,7 százalékkal, a kiskereskedelemben 0,9 százalékkal, a nagykereskedelemben és a távközlésben pedig 0,5 százalékkal esett vissza.

Néhány területen nőtt a foglalkoztatottsági szint: a piaci szolgáltatásoknál 4,6 százalékkal, a szállásadásban 1,3 százalékkal és a vendéglátóiparban 1,1 százalékkal.

Januárban az ipar foglalkoztatta a legtöbb, 499 ezer, munkavállalót Szlovákiában. Az építőiparban csaknem 166 ezren, a kiskereskedelemben 152 ezren, a piaci szolgáltatások szegmensében több mint 130 ezren, az áruszállítás és raktározás szegmensében több, mint 104 ezren, a nagykereskedelemben 94 ezren, a távközlésben csaknem 40 ezren a vendéglátóiparban 29 ezren, a szállásadás szegmensében pedig közel 10 ezren dolgoztak.

MTI/para