Radičová visszatér a Komenský Egyetemre

2012. március 19. - 15:05 | Belföld

Iveta Radičová távozó kormányfő visszatér az akadémiai talajra, a Komenský Egyetemen fog előadni.

"A hatályban lévő professzori funkcióját látja majd el az egyetem Pedagógiai Karának Szociális ügyek és gyógypedagógiai intézetében a Szociális munka tanszéken" - erősítette meg a Pedagógiai Kar dékánja, Alica Vančová.

Várhatóan április 1-től tart előadásokat, mégpedig teljes munkaidőben. Vančová elmondta, hogy Radičová szociálpolitikát, valamint szociológiai tantárgyakat oktathat majd.

A kormányfő már korábban jelezte, hogy felhagy a politizálással, és elfogadta a jóhírű oxfordi St. Antony's College ajánlatát is. Tavaly novemberben egy szolgálati útján már tartott ott egy előadást a bizalom megújításáról. Radičová az Oxfordon szerezte meg posztdoktori végzettségét.

A Komenský Egyetem üdvözli Radičová oxfordi vendégelőadásait. "Véleményünk szerint ezzel a mi karunk értékelése is emelkedik. A professzornő ezzel fontos tudományos-kutatási kapcsolatokkal gazdagítja iskolánkat" - jegyezte meg a dékán.

A jelenlegi kormányt mindaddig Radičová vezeti, amíg Ivan Gašparovič vissza nem vonja a megbízását, és ki nem nevezi az új kormányt. Az újonnan megválasztott parlamenti képviselők április 4-én teszik le esküjüket a parlament alakuló ülésén, várhatóan aznap történik meg a kormány kinevezése is.

SITA/para