Mégsem vonja össze a belügyi és a védelmi tárcát az új kormány

2012. április 8. - 17:46 | Belföld

Egyelőre letett a belügyi és a védelmi tárca egyesítését célzó elképzeléseiről a szlovák kormány. A hírt  Robert Kaliňák belügyminiszter  nyilatkozatára alapozzák.

"Ebben a pillanatban az elképzelés síkján marad (az összevonás). A reformot - amelyre összpontosítani fogunk - alulról szeretnénk elkezdeni. A nagy összevonások megvalósítása túl gyorsan jött volna." - mondta a TASR-nek Kaliňák azzal összefüggésben, hogy a szerdán kinevezett új kormány eredeti - a védelmi és a belügyi tárca összevonását célzó - elképzeléseinek megvalósításához rövid távon mégsem kezd hozzá Robert Fico kabinetje.

Robert Kaliňák szerint a két minisztérium ennek ellenére keresni fogja a jobb gazdálkodást célzó "közös utakat", de ezek megvalósítását a jó előkészítettség feltételéhez köti.

Az összevonási tervek elhalasztását a másik érintett minisztérium, a védelmi tárca vezetője is megerősítette.

"Jelenleg - az előzetes elemzést követően - úgy látom, ez nem napok vagy az előttünk álló egy-két hónap kérdése, mert sok az akadály" - jelentette ki a védelmi tárca vezetője. Martin Glváč úgy véli, egyébként sem lenne helyes megoldás a két minisztérium összevonása, mert a két tárca "nem kompatibilis" és egy ilyen lépés amúgy sem szokványos.

- mti/para -