Čarnogurský szerint nem nőknek való a szlovák politika

2012. április 14. - 18:28 | Belföld

A KDH volt elnöke szerint a szlovák politika nem nőknek való, mivel gyakran kemény és durva eszközöket kell bevetni a politikai harcok során - amit a hölgyek nem engedhetnek meg maguknak.

A szlovák politikai harcokban Ján Čarnogurský (KDH) szerint gyakran kemény és nem engedélyezett eszközöket kell bevetni, amiket a nők nem ismernek és nem is engedhetik meg ezeket maguknak. "Vannak dolgok, amiket a férfiak megengedhetnek maguknak, viszont ha ugyanezeket egy nő követné el, azt másképp ítélné meg a társadalom" - jelentette ki a KDH egykori elnöke a SITA hírügynökségnek. A politikus hozzátette: Az SDKÚ pártelnöki posztjáért induló Lucia Žitňanskának azt kívánja, legyen jó vezető. Čarnogurský szerint egyébként csak Žitňanská alkalmas jelenleg az SDKÚ vezetésére.

A KDH politikusa szerint a Fico-kormánytól is függ, hogy képes lesz-e a megújulásra az egykor legerősebb jobboldali párt.

Čarnogurský úgy véli, Dzurindával pontosan az történt, amire számítani lehetett. "Magamban kissé szarkasztikusan elnevettem magam azon, hogy a Gorilla-iratokban szerepelt. Nem megyek el egy idegen lakásba, és nem beszélek ki titkos dolgokat, ők pedig ezt tették. Még egy frissen végzett jogász sem követ el ekkora hibát" - kommentálta Dzurindáék kudarcát. Az SDKÚ belső gyengeségét ő maga is látta, mivel szerinte a párt a sikerre épült. "De a politikában a siker sohasem tartós" - fűzte hozzá Ján Čarnogurský.

(sita/parameter)