Következetes ellenzéki politikára készül az OKS, Dostállal az élén

2012. április 15. - 08:23 | Belföld

Szombaton megválasztotta új vezetését a parlamenten kívüli OKS. Ondrej Dostál az elnök, Zuzana Dzivjáková, Ivan Kuhn, Martin Mlýnek és Tibor Takáč az alelnökök.

Dostál elárulta, hogy a párt eddigi vezetőjét, Peter Zajacot tiszteletbeli elnökké választották. Ezt követően tehát már két tiszteletbeli elnöke lesz az OKS-nek, 2008-tól ugyanis ezt a posztot az 1989-es események egyik vezéralakja, Fedor Gál is betölti.

Az új pártelnök elmondása szerint az OKS következetes, parlamenten kívüli ellenzéki politizálásra készül az elkövetkezendő időszakban.

A párt országos gyűlésén elfogadták az új alapszabályt is, amelynek célja a párt szervei működésének egyszerűbbé és hatékonyabbá tétele. Egyúttal elfogadtak egy deklarációt, miszerint következetesen "Robert Fico vörös kormányának" körmére néznek, egyszersmind alternatívát szeretne nyújtani azon emberek számára, akiknek nincs szüksége az állami biztonságra (a Smer jelmondata), ellenben azt szeretnék, ha az a lehető legkisebb mértékben szólna bele az életükbe, munkájukba, vállalkozásukba.

SITA/para

Címkék: OKS, Ondrej Dostál