Kassa és Pozsony jelöltjei méretnek meg az SDKÚ elnöki posztjáért

2012. április 17. - 16:55 | Belföld

Immár a harmadik elnökaspiránst jelölték az SDKÚ DS élére – ezúttal a kelet fővárosából, Kassáról, Viliam Novotný parlamenti képviselő személyében.

Viliam Novotný nem zárja ki, hogy ne indulna el a pártelnöki poszttért folytatott küzdelemben. Ezt azt követően nyilatkozta, hogy a párt kassai szervezete – mely a városrészek tagszervezeteiből áll – jelölték őt a posztra.

Megköszöntem a kassaiaknak a jelölést. Már korábban sem titkoltam azon ambíciómat, hogy részt vegyek a szűkebb vezetés munkájában. Nem zárom ki indulásomat a pártelnöki poszttért sem.” - nyilatkozta a képviselő. A végleges döntést az össz-szlovákiai támogatástól tette függővé – addig is április végéig elkészíti saját vízióját, annak elemzését, hogy hol vétettek az elmúlt két év során.

Az előző vezetés egész sor súlyos hibát követett el.” - mondta Viliam Novotný.

Korábban már jelezte pártelnöki ambícióit Lucia Žitňanská, ám mindez idáig csak néhány pozsonyi szervezet deklarálta a támogatását.

Lebegteti indulását Pavol Frešo, Pozsony Megye elnöke is, aki azonban eddig még nem adott határozott választ. Esetében viszont Szlovákia számos járásából jelezték támogatásukat az SDKÚ helyi szervezetei.

A besztercebányai május 19-i konferencián megközelítőleg 450 küldött dönt majd a volt vezető kormánypárt elnökének személyéről.

- sita/para -