Az utcán támadott rá Fico volt tanácsadója az ismert íróra

2012. április 19. - 10:40 | Belföld

A neves íróra, Tomáš Janovicra és feleségére szerdán az utcán támadott rá Robert Fico egykori tanácsadója, Drahoslav Machala.

"A postára mentünk a nyugdíjunkért. Elkezdett ordítozni ránk, vulgárisan sértegetett. Azt válaszoltam neki, hogy adja át üdvözletem Pamírnak" - írta le az esetet a 75 éves író, utalva Machala egykori ŠtB-s fedőnevére.

Az író azt mondta, Machala ezt követően ugrott neki, és a földre lökte őt, majd azt látta, ahogy a felesége is a földre zuhan, és beveri a fejét. Az incidens után Janovic elmondása szerint felhívta lányát, aki bevitte a hölgyet egy CT-vizsgálatra a kramárei kórházba. Hozzátette, hogy szerencsére semmi komoly bajt nem észleltek.

Az esetet még tegnap jelentették a rendőrségen, azonban mivel nem volt szolgálatban az ilyen esetekre specializálódott rendőr, így csütörtökön ismét elmennek a rendőrségre, hogy leírják, mi történt.

Machala már évek óta támadja Janovicot. "Nem tudom miért, talán nem tetszik neki, amit írok" - jegyezte meg.

Machala az első Fico-kormány idején a kormányfő tanácsadója volt. Azt még nem tudni, hogy a tanácsadói testületben ismét részt vesz-e majd. Machala egykor Fico beszédeit írta...

Sme/para