Frešo keresztény, hazafias néppártot formálna az SDKÚ-ból

2012. április 21. - 16:54 | Belföld

Az SDKÚ elnöki székére két személy pályázik, Pavol Frešo és Lucia Žitňanská. Frešo egy hazafias és keresztény néppártot szeretne...

Pavol Frešo nem szeretné kifejteni, hogy miben érzi magát jobbnak a volt igazságügyi miniszternél, Lucia Žitňanskánál. "Én inkább azt keresem, mi köt össze minket. A pártnak sikeresnek kell lennie, és ehhez egy jó csapattal rendelkező vezetőre van szükség. Ne egy emberről szóljon az SDKÚ, hanem a csapatról és a programról, ennek így kell lennie" - nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Pavol Frešo.

Az SDKÚ küldöttei május 19-én választanak új elnököt pártjuknak. Az eddigi vezető, Mikuláš Dzurinda már nem jelölteti magát.

Frešo egy keresztény, hazafias néppártot formálna az SDKÚ-ból. Véleménye szerint a szlovákiai jöbbközép pártok elvesztették természetes kapcsolatukat a választókkal. "Mással foglalkoztak, főként a saját ügyeikkel, a választókról pedig elfeledkeztek" - tette hozzá. Maga a "néppárt" kifejezés Frešo szerint nem kerülne bele a párt nevébe, csupán azt jelentené, hogy stílust váltanak és másképpen közelítik meg a választókat.

(sita/parameter)

Címkék: Pavol Frešo, SDKÚ