Gyanús módon választották ki a bősi vízi erőmű rekonstrukcióját végző társaságot

2012. április 29. - 10:39 | Belföld

Az állami Vízgazdálkodási Építőtársaság még az előző kormány alatt olyan társaság számára biztosított 1,5 millió eurós megrendelést, amelynek tagjai és az állami cég alkalmazottai között összefonódás észlelhető - tájékoztatott a Markíza televízió híradója.

Az IN VEST társaságot választották ki a bősi vízi erőmű rekonstrukciós és javítási munkálataira. Négy megrendelésért összesen 1,5 millió eurót kaphat. A cég kiválasztása előtt azonban nem hirdettek nyilvános közbeszerzési pályázatot, állításuk szerint a törvény nem írja elő.

A Markíza közölte, hogy a cégnél vezérigazgató-helyettesként dolgozott a 2010-11-es években Peter Antal, és jelenleg is ott tevékenykedik Jana Penzešová. Az IN VEST céget vezető két vállalkozó azonban egy másik társaságot közösen vezet egy személlyel, aki szintén egy másik társaságban együtt tevékenykedik Antallal és Penzešovával.

Az állami cég azonban ebben nem lát problémát. Azt közölték, hogy Antal és Penzešová semmilyen módon nem befolyásolhatta cég kiválasztását, nem volt tagja semmilyen ezzel kapcsolatos bizottságnak, és nem részesült az IN VEST cég megrendeléséből.

Peter Žiga (Smer-SD) miniszter leváltotta a napokban a vízgazdálkodási társaság igazgatóját, ám meglehetősen gyanús módon nevezte ki az utódját. A miniszterelmondta, ezekben a napokban ellenőröket küld a társasághoz.

Sme/para